KAIKKI NOSTOISTA VESILLELASKUIHIN

Veneiden talvitelakointi

Ruissalon Telakka on toiminut veneiden talvisäilytyspaikkana keskeytyksettä jo yli sadan vuoden ajan. Asianmukaisten, turvallisten tilojen lisäksi Ruissalon Telakka tarjoaa myös veneiden nosto- ja laskupalvelut kokeneiden ammattilaisten hoitamina.

 

Talvisäilytyspaikat on varattu pääasiassa puisille klassikkoveneille, joille lämmittämätön, maalattiapohjainen katettu tila on paras paikka odotella seuraavaa purjehduskautta.

 

Veistämösalimme, joka on rakennettu 1910-luvulla, on toiminut viime vuosina talvisäilytyskäytössä noin kymmenelle veneelle. Veneiden koko on jatkuvasti kasvanut ja se on tuottanut haasteita rakennukselle veneiden suuren painon myötä. Salin lattia on ollut kovilla, ja välillä olemme joutuneet sitä korjaamaan.

 

Tästä syystä olemme päättäneet rajoittaa veneensäilytystä isossa veistämösalissa, emmekä enää tarjoa veneensäilytystä salissa.

 

Meillä on edelleen tarjolla noin 40 veneensäilytyspaikkaa venesuuleissa maapohjalla. Koska nämä säilytystilat soveltuvat parhaiten puuveneille, täydellisten kosteusolosuhteitten takia, olemme päättäneet, että tarjoamme toistaiseksi veneiden säilytystä vain puuveneille. Tämä on myös linjassa Turun kaupungin sopimuksen kanssa, jonka mukaan panostamme klassikkopuuveneiden säilytykseen Ruissalon telakalla. Painorajoitus on kuitenkin kahdeksan tonnia, jotta pystymme siirtelemään veneitä riskittömästi.

 

Ymmärrämme, että osa teistä voi olla pettynyt päätökseemme, mutta ratkaisumme on välttämätön, jotta tärkeiden kulttuurihistoriallisten rakennusten rakenteen eivät vaarannu.

 

Lisätietoja telakoinneista ja mahdollisista venepukkien lunastuksista kalle.hartikainen@alfonshakans.fi tai 0400-514135.